Kenya este mai nou o destinație de vacanță elitistă. De ce? Pentru că este un teritoriu necunoscut populației care n-a părăsit asfaltul civilizației și mai ales pentru ca această sălbăticie este perfect acompaniată de oaze de lux – hoteluri de 5 stele. Așadar, terra incognita + promisiunea luxului = fascinație garantată.

Cam așa stau lucrurile și când vine vorba de dorința marketerilor de a realiza o aplicație de mobil cu orice preț. Mirajul unei zone încă puțin exploatate și cel a luxului unei mase critice de consumatori atrage. Bineînțeles că tehnologia vine la pachet cu noi medii de comunicare și că publicul tânăr și dinamic petrece ore bune în intimitatea telefonului mobil. Dar asta nu este întotdeauna suficient pentru a investi într-o aplicație doar de dragul de a fi în rând cu lumea, fără a analiza următoarele aspecte:

  1. Ce face aplicația?

Dacă este vorba de un produs pe care vrei să îl promovezi publicului țintă, iar aplicația nu face altceva decât să îl prezinte, desigur, într-o formă adaptată mobilului, atunci nu are niciun rost să existe. Mult mai util este un website responsive si BUM – produsul este promovat și pe mobil!

  1. Cui se adresează aplicația?

Poți să realizezi o capodoperă de marketing online, simplu de utilizat, distractivă, extrem de utilă și presărată cu o mulțime de mesaje cheie despre produs. Dacă  însă nu se potrivește profilului demografic al clientului tău și nu îi vorbește celui care are nevoie în acel moment de produsul tău, atunci poți să o parchezi într-un dosar uitat pe propriul computer.

  1. Cum află publicul țintă de aplicație?

Dacă te gândești că ai aprobat un buget de grafică și dezvoltare și rezultatele vor începe să apară imediat ce aplicația este live, să știi că ai atins doar vârful aisbergului. Dezvoltarea va avea costuri duble, pentru că limbajele de programare sunt diferite – pe de o parte pentru sistemul de operare Android, iar pe de alta, pentru IOS. Fiecare are particularitățile lui și va trebui să mai umbli la partea de „fine tuning” al graficii, diferențiat, pentru fiecare dintre ele.

Iar abia după ce a fost publicată în Google Play sau în App Store, încep adevăratele bugete de publicitate să curgă! Pentru că altfel, ai un hotel de lux în Kenya, pe care nu îl caută și nu îl găsește nimeni.

Dar ce vor oamenii civilizați în Kenya? Aventură, desigur. Le place joaca. La fel este și pe mobil. Deci, cel mai probabil, acești utilizatori apreciază o aplicație de tip joc, așa că la final, trebuie rezervat și un buget pentru premii.

Ca în orice poveste, totul e bine când se termină cu bine, pentru că acum există o aplicație de mobile feedback advertising, care face toate lucrurile de mai sus, mult mai eficient, fără costuri de dezvoltare și fără bătăi de cap în ședințe cu programatori.

Iată ce știe Quikk să facă și apoi gândește-te dacă vrei să creezi de la zero o altă aplicație de promovare:

  • creșterea impactului de advertising prin consumul integral al unui spot video propus
  • interacțiune și feedback integral în baza unui chestionar
  • măsurarea eficienței spotului în transmiterea mesajului
  • înregistrarea gradului de penetrare a diferitelor produse în obișnuințele de consum ale audienței
  • identificarea gradului de satisfacție cu produsele folosite în prezent
  • captarea interesului pentru produse noi
  • conversia în Sales-Lead

În concluzie, nu mai trebuie să călătorești până în Kenya pentru experiența unui safari în jungla mobile advertising-ului. Vine singură la tine și îți aduce rezultate consistente și măsurabile.